Tartalomjegyzék   |   Tárgymutató

35. Harci képességek használata részfázis

35.1. 

A támadó és védekező lények a harci képességek használata részfázisban használhatják harci képességeiket. A harci képességeket a lény szöveges leírásában látható + ikon jelöli.

35.2. 

A harci képességek használatát be kell jelenteni.

35.3. 

A játékosok – kezdve az aktív játékossal – felváltva jelentik be, hogy melyik támadó, illetve védekező lényük használ ilyen képességet, és milyen módon, mely mértékben, és milyen költséggel használja azt.

35.4. 

Ha már egyik játékos sem akar ilyen képességet használni, a harci képességek költségeit egyszerre kell levonni, és azok hatása szintén egyszerre történik meg.

35.5. 

A harci képességeket a lények csak az ellenfelükre használhatják.

35.6. 

A harci képességek használata nem számít forrásnak.

35.7. 

A harci képességek hatása ellen a „hatásokra immunis”, „nem hatnak rá a hatások” vagy más hasonló megfogalmazású védekező képesség nem véd.

35.8. Direkt sebző harci képesség

. Direkt sebző harci képességnek nevezzük azt a harci képességet, amely valamilyen költség elköltése árán sebzést okoz a lény ellenfelének. A harci képességek használatának további szabályai itt találhatók. (129.)

35.9. 

Az ebben a részfázisban megsérült lények megmentésére életmentő cselekvések használhatók. (37.)

35.10. 

Az ebben a részfázisban 0 Ép-re vagy az alá került lények, továbbá a 0 Sp-re vagy az alá került építmények a gyűjtőbe kerülnek.