Tartalomjegyzék   |   Tárgymutató

136. Aktiválást kívánó képességek

136.0. 

Aktiválást kívánó képességek azok a képességek, amelyek használata a játékos döntésétől függ. Azok a képességek, amelyeknek bármilyen költsége van, mindig aktiválást kívánó képességek.

136.1. 

Az aktiválást kívánó képességek használata önálló cselekvésnek számít.

136.2. 

A harci képességek nem minősülnek aktiválást kívánó képességnek.

136.3. 

Ha a képesség leírásában nem szerepel, hogy mikor használható, akkor a képesség azonnali cselekvésként bármikor aktiválható, amikor azonnali varázslat is kijátszható lenne.
[Kiegészítés]

136.4. 

Az aktiválást kívánó képességek használatát be kell jelenteni. Ha a képesség költségét a játékos elköltötte, a képesség használata már nem vonható vissza.

136.5. 

Sikeresen használta az aktiválást kívánó képességet a játékos, ha azt nem akadályozták meg.

136.6. 1-es (2-es) regenerálódás

: azt jelenti, hogy a lény gazdája 1 (illetve 2) VP elköltésével gyógyíthat 1 Ép-t a lényen, aminek regenerálódás képessége van.

136.7. 

Egyazon körben egy lényen legfeljebb 4 Ép-t lehet így gyógyítani.

136.8. 

A lény regenerálódás képességét a lény gazdája csak közvetlenül a sebződés elszenvedése után, életmentő cselekvésként használhatja.

136.9. Árnyék

: ha egy lény lapon az szerepel, hogy „Árnyék: költség”, az azt jelenti, hogy a lény gazdája azonnali cselekvésként (akár reakció vagy életmentő cselekvésként is, illetve akkor is, ha a lény bármilyen módon kikerülne a játékból) elköltheti a költséget. Ekkor a lény azonnal visszakerül a tulajdonosa kezébe. Nem használható az Árnyék képesség, ha a lény nem kényszerített áldozással kerülne a gyűjtőbe. Az Árnyék képességgel kézbe visszavett lény esetében nem működnek a lényen lévő izomjelzők, nem működik a lény esetleges kárpótlása vagy büntetése, és az Árnyék használata semmilyen kapcsolódó hatás szempontjából nem minősül a lény játékból való kikerülésének. Az Árnyék képességgel való visszavételekor esetlegesen a lényen lévő életjelző működésbe lép, és a visszavételt megakadályozza.

136.10. Újrahasznosítás

: X: Ha valaki sikeresen kijátszik egy lapot, ami ezzel a képességgel rendelkezik, akkor egy gyűjtőből max. X lapot visszakevertethet a tulajdonosuk paklijába, majd annyi Ép-t gyógyul, ahány lapot így visszakevertetett.